Welkom De Club Het seizoen Evenmenten Fotoalbum Contact    

De Club


 

Beste voetbalvrienden,

De voetbalclub F.C. Sobemai is afkomstig uit Maldegem. De spelers van de club zijn allen liefhebbers. Maldegem is een uitgestrekte landelijke gemeente in het noordwesten van de provincie Oost-vlaanderen. De gemeente ligt aan de verkeerswegen Gent-Brugge (N9), Antwerpen-Kust (N49), Aalter (E40) en grenst aan Nederland. Het is een aangename woon - en leefgemeente met een rijk historische verleden.

Sinds 1 januari 1977 bestaat Maldegem uit deelgemeenten Adegem, Maldegem, Middelburg, Donk en Kleit. De gemeente is 9625 hectare groot en telt ongeveer 22.000 inwoners.

De club is 52 jaar actief op en rond het voetbalveld. De club is nu de oudste ploeg van Maldegem in het amateurvoetbal. Het idee om een voetbalploeg op te richten kwam er tijdens de schaft in het metaal verwerkingbedrijf SOBEMAI.

Op een warme meidag ging F.C. Sobemai van start. De eerste tegenstander was K.A.J. Oostwinkel. De wedstrijd werd gewonnen met 0-2. Maar na de eerste wedstrijd bleven de activiteiten beperkt. Her en der werd een wedstrijd gespeelt, voornamelijk tegen andere fabrieksploegen. De wedstrijden vonden steevast plaats op het oude Akkers - terrein. Het plein bestaat vandaag niet meer.

Pas in het voorjaar van 1970 werd de kalender van de vriendschappelijke wedstrijden ruim gevuld. In die tijd ontstond er een wildgroei aan caféploegen. De zaterdagnamiddagen zonder voetbal werden eerder schaars.

In 1973 werd het terrein van Sobemai ingehuldigd. Vanaf toen werden geen thuiswedstrijden meer op vreemde pleinen gespeeld.

 

Het bestuur


 

 

© F.C. Sobemai